STRÅLSKYDDSDÖRRAR

Efficiently unleash cross-media information without cross-media value. Quickly maximize timely deliverables for real-time schemas.

STRÅLSKYDDSDÖRRAR

Strålskyddsdörrar används som strålskydd vid röntgen- och gammastrålning inom sjukvård, industri och forskning. VISITEKs dörrar tillverkas i överensstämmelse med SSM:s och SEN:s normer och rekommendationer. Dörrkarmar utförs av trä eller stål. Dörrblad utförs av trä, stål eller glasfiber. Strålskyddsdörrarna kan tillverkas som både slag- eller skjutdörrar.

PROJEKTERING STRÅLSKYDDSDÖRR
Strålskyddsdörrar är ofta tyngre än motsvarande dörr utan strålskydd. Vi använder oss av 4 eller 5 gångjärn för att få en dörr som håller länge och klarar att användas frekvent. Däremot rekommenderar vi att slagdörrar av trä med 2mm bly inte är större än motsvarande 12×21 modulmått. Om det finns behov av en större dörr rekommenderar vi i så fall en dörr av stål eller glasfiber.

När det gäller skjudörrar av trä finns inte så mycket begränsningar gällande storek, då vi levererar de i flera delar som sätts ihop på plats. Det viktigaste att tänka på med slagdörrar är att ni använder en tillräckligt kraftig automatik och att väggen är förstärkt för att klara av vikten, då dörren hänger på en skena på väggen.

Våra dörrar av trä kan levereras i de flesta utföranden. Det vanligaste är ett dörrblad i laminat av Formica, fanér eller målad i valfri kulör. Vi rekommenderar en kantlist av massivt trä som är lackad eller målad för bästa hållbarhet.
Strålskyddsdörr av stål kan levereras både rostskyddsmålade eller färdigmålade. Stålkarm utförs normalt sett som en teleskop karm med foder på båda sidor, men kan fås i alternativa utföranden. Ytbehandlingen kan vara lackerade, rostfria eller en kombination.

Strålskyddsdörr av stål kan fyllas med borpolyeten för skydd mot neutronstrålning. Det går även att kombinera borpolyeten med bly för specifikt strålskydd. Vi kan leverera alla dörrar inklusive automatik.

Obeservera att tyngden på strålskyddsdörrar är högre än vid motsvarande vanliga dörrar. Det gäller både vid dimensioneringen av väggar och automatik.


Typ 01

Typ 2

Typ 24

Typ 23Alla dörrar går att få med glasöppning. Då använder vi oss av Schott RD30 och RD50 strålskyddsglas. Här har finns fyra olika typmodeller av glasöppningar. Det går att referera till de vid beställning. Glasstorlekarna följer SIS 817305. Vi tillverkar alla våra dörrar så att de uppfyller strålskyddskraven.


Skjutdörr i stål

Skjutdörr i stål med automatik

Slagdörr i stål, från 2mm blytjocklek


Slagdörr i trä, upp till 2mm blytjocklek

Slagdörr i trä, upp till 2mm blytjocklek

Slagdörr i trä, upp till 2mm blytjocklek

OFFERTFÖRFRÅGAN

Du kan på vår hemsidan direkt be om en offertförfrågan. Vi kommer att återkoppla till dig så fort som möjligt med ett prisförslag. Klicka på knappen för att komma till offertförfrågan.
TILL OFFERTFÖRGRÅGAN