Neutrondörrar

Efficiently unleash cross-media information without cross-media value. Quickly maximize timely deliverables for real-time schemas.

Neutrondörrar

VISITEK levererar strålskyddsdörrar (Neutrondörrar) för bl a Brachy, LINACC samt betongdörrar till cyclotron eller andra applikationer där det krävs strålskydd som gör att dörrarna väger mer än 1 ton. Vi har möjlighet att hantera dörrar på upp till 100 ton i vikt. I de projekten är det viktigt att vi är med redan i projekteringsstadiet, då det är mycket att ta hänsyn till. Kontakta oss så tidigt som möjligt så är vi med i projekteringsstadiet. Vi kan även bistå med strålskyddsberäkningar för den typen av anläggningar och ge förslag till dörrlösning.

Den här typen av dörrar görs antingen av betong eller med bly/paraffin/borpolyeten beroende på vilken typ av strålning de ska skydda mot. Vi tar hand om helheten med allt ifrån dörr, automatik, transport, inbärning, montage, installation och underhållsavtal. Alla dörrar är godkända enligt relevant EU direktiv.

Neutrondörrar

Strålskydd för medicinska områden

Strålskydd

för det medicinska området

I mer än tre decennier har vi sysslat med att avskärma passager till rum med frigjord joniserande strålning. Den samlade erfarenheten gör att vi kan designa pålitliga anläggningar och producera dem i vår egen fabrik. Våra specialiteter är dörrar för LINAC-, Afterloading- Therapy – rum, samt PET-CT – rum.

Strålskydd för industrier och forskning

Strålskydd

för industrier och forskning

I vårt företag har vi det nödvändiga statiska, mekaniska och styrtekniska kunnandet för att implementera dina individuella krav. Vi fokuserar på stålkonstruktioner och deras passagevägar för att skydda mot joniserande strålning.

Service och underhåll

Service och underhåll

Våra kunder litar på våra pålitliga tjänster och uppskattar våra professionella underhålls- och reparationsjobb. Alla våra servicetekniker har stor kunskap inom områdena hållfasthet, mekanik och styrteknik för att garantera dig en lång livslängd på dina dörrsystem, som vanligtvis väger flera ton, eller dina brandskyddsdörrar.


Specialprojekt

Specialprojekt

Planering, byggande, körningar

Vi designar stålkonstruktionen och drivkontrollerna för din applikation. Vi använder våra CAD-system för den statiska och mekaniska dimensioneringen samt för konstruktionsarbetet. Vi är certifierade för konstruktion av stålkonstruktioner upp till EXC 4.

Säkerhetsföreskrifter

Säkerhetsföreskrifter

av strålskyddsdörrar

Strålskyddsdörrar är i allmänhet ganska tunga. När tunga dörrar flyttas uppstår hög kinetisk energi, vilket kan orsaka allvarliga personskador vid klämning eller klippning av kroppsdelar. Alla våra elmanövrerade dörrar begränsar dörrsystemets klämkrafter för att säkert undvika personskador.OFFERTFÖRFRÅGAN

Du kan på vår hemsidan direkt be om en offertförfrågan. Vi kommer att återkoppla till dig så fort som möjligt med ett prisförslag. Klicka på knappen för att komma till offertförfrågan.
TILL OFFERTFÖRGRÅGAN