STRÅLSKYDDSDÖRRAR – Specialister på strålskydd

Efficiently unleash cross-media information without cross-media value. Quickly maximize timely deliverables for real-time schemas.

STRÅLSKYDDSDÖRRAR

Strålskyddsdörrar används som strålskydd vid röntgen- och gammastrålning inom sjukvård, industri och forskning. VISITEKs dörrar tillverkas i överensstämmelse med SSM:s och SEN:s normer och rekommendationer. Dörrkarmar utförs av trä eller stål. Dörrblad utförs av trä, stål eller glasfiber. Strålskyddsdörrarna kan tillverkas som både slag- eller skjutdörrar.

PROJEKTERING STRÅLSKYDDSDÖRR
Vid dörrblad och karm av trä begränsas storleken av gångjärnsutförande. Som en övre gräns kan räknas dörrblad med 2 mm bly och en bredd av 12M (dörrblad 1130 mm). Tyngre dörrblad för slagdörrar bör utföras av stål. Detta gäller slagdörrar, skjutdörrar kan göras bredare. Trädörrblad kan levereras för målning, fanerade eller med laminat.
Strålskyddsdörr av stål kan levereras både rostskyddsmålade eller färdigmålade. Stålkarm utförs normalt sett som en teleskop karm med foder på båda sidor, men kan fås i alternativa utföranden. Ytbehandlingen kan vara lackerade, rostfria eller en kombination.

Strålskyddsdörr av stål kan fyllas med borpolyeten för skydd mot neutronstrålning. Det går även att kombinera borpolyeten med bly för specifikt strålskydd. Vi kan leverera alla dörrar inklusive automatik.

Obeservera att tyngden på strålskyddsdörrar är högre än vid motsvarande vanliga dörrar. Det gäller både vid dimensioneringen av väggar och automatik.


Typ 01

Typ 2

Typ 24

Typ 23Alla dörrar går att få med glasöppning. Då använder vi oss av Schott RD30 och RD50 strålskyddsglas. Här har finns fyra olika typmodeller av glasöppningar. Det går att referera till de vid beställning. Glasstorlekarna följer SIS 817305. Vi tillverkar alla våra dörrar så att de uppfyller strålskyddskraven.


Skjutdörr i stål

Skjutdörr i stål

Slagdörr i stål, från 2mm blytjocklek


Slagdörr i trä, upp till 2mm blytjocklek

Slagdörr i trä, upp till 2mm blytjocklek

Slagdörr i trä, upp till 2mm blytjocklek

OFFERTFÖRFRÅGAN

Du kan på vår hemsidan direkt be om en offertförfrågan. Vi kommer att återkoppla till dig så fort som möjligt med ett prisförslag. Klicka på knappen för att komma till offertförfrågan.
TILL OFFERTFÖRGRÅGAN